Alexandru Pitigoi se distanteaza in fruntea clasamentului Danube Delta Rally® 2017

CP7_1

Alexandru Pitigoi isi mareste avansul in fruntea clasamentului Danube Delta Rally, in etapa contand pentru Campionatul International de Raliuri, dupa primele doua probe ale zilei secunde. Pilotul Colina Motorsport are acum un avans de aproape un minut in fata celui mai apropiat urmaritor, Vali Porcisteanu, in timp ce Sebastian Barbu ramane pe trei, continuand sa piarda teren in fata primilor doi clasati.

Probele speciale din Danube Delta Rally par sa se potriveasca perfect bolidului pilotat de Alexandru Pitigoi, un Porsche 911 GT3, care a aratat ca se simte excelent chiar si la viteze de peste 200 km/h. Chiar daca avansul sau nu a continuat sa creasca in acelasi ritm din prima zi, Pitigoi se afla cu trei probe inainte de finalul intrecerii la 55 de secunde in fata lui Vali Porcisteanu, avans care ar trebui sa ii garanteze victoria.

Sebastian Barbu continua sa piarda teren, chiar si in conditiile in care a rezolvat problemele tehnice din debutul raliului. Sibianul nu poate tine pasul cu cei doi piloti din fata sa, specificul probelor tulcene, de mare viteza, fiind neadecvat vitezei maxime de 184 km/h pe care Ford-ul Fiesta R5 o are.

Razvan Trisnevschi ocupa pozitia a patra a clasamentului, urmat de Costel Casuneanu, singurul pilot ramas in competitia istoricelor in etapa contand pentru Campionatul International de Raliuri.

Clasament provizoriu Campionatul International de Raliuri dupa PS5:

Loc Nr. Echipaj Masina Clasa Timp Diferenta
1 3 PITIGOI Alexandru/TERZI Vlad  Porsche 911 GT3 RGT 24:42.8
2 2 PORCISTEANU Valentin/DOBRE Dan  Mitsubishi Lancer Evo 9 RC2 25:38.6 00:55.8
3 1 BARBU Sebastian/IANCU Bogdan Ford Fiesta R5 RC2 26:23.9 01:41.1
4 8 TRISNEVSCHI Razvan/TRISNEVSCHI Manuela Mitsubishi Lancer RC2 27:09.3 02:26.5
5 6 CASUNEANU Costel/POENARU Carmen Ford Escort WRC RCI 29:28.2 04:45.4

CP_2Conferinta de presa de final

Conferinta de presa finala a Danube Delta Rally, la care sunt invitati primarul Tulcei, Constantin Hogea, vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Dumitru Mergeani, alaturi de pilotul Gabriel Balan (Austin 20 Tourer) si primele trei echipaje din clasamentul Campionatului International de Raliuri, este programata astazi, de la ora 18:30, la Centrul Media, de la Hotel Esplanada Tulcea, etaj 7.

Clasamente: www.danubedeltarally.ro/panou-afisaj/

Competitia beneficiaza de transmisii live, care pot fi accesate la link-ul: www.danubedeltarally.ro/live-streaming/.